Kjøpe brukt
sykkel
Skal du kjøpe brukt sykkel, er det flere ting det er nyttig å passe på.
Nedenfor finner du noen gode tips.
Kom i gang idag! Klikk her for å registrere sykkel nå.
Nyttig å tenke på ved kjøp av brukt sykkel
Kjøp aldri en sykkel som ikke har rammenummer!
Alle sykler skal ha rammenummer. Se Finne rammenummer på sykkel for tips om hvordan du lokaliserer rammenummeret. Hvis rammenummeret er fjernet fra sykkelen er det vanligvis tyvgods.
Om kjøp på nettet
Ved kjøp av sykkel på Finn.no eller andre steder: Forlang rammenummer før du betaler og gå på nett og sjekk om sykkelen er stjålet. Hvis selger ikke ønsker å gå med på dette, være skeptisk og dropp fortrinnsvis kjøpet. Se deg heller om etter andre sykler. Husk at du kan bli straffet for heleri dersom du har kjøpt tyvgods.
Hvem er egentlig selgeren?
Be om fullt navn og adresse på selger. Sjekk om telefonnummeret som selger oppgir stemmer med navnet på selgeren. Det kan gi deg en indikasjon på om selgeren samsvarer med den han/hun utgir seg for.
Stemmer kontaktinformasjonen til selger?
Hvis du ikke finner telefonnummeret hverken på gulesider.no eller på 1881.no, eller på annen måte er sikker på at kontaktinformasjonen stemmer, så spør selger om årsaken. Hvis selger oppgir en e-postadresse som har et annen navn eller virker ulogisk, kan det også være et dårlig tegn, og i kampen mot svindlere og tyver er det er bedre å si nei til et kjøp en gang for mye enn en gang for lite. Hvis kjøperen har oppgitt en adresse, kan det være en god ide å avtale gjennomføring av kjøp på denne adressen. Er du mindreårig, ta med deg en voksen.
Er det sannsynlig at selger har eid denne sykkelen?
Er det sannsynlig at selger har eid denne sykkelen? Spør eier om hvorfor han/hun selger sykkelen. Hvis svaret av en eller annen grunn virker usannsynlig, eller du er i tvil om troverdigheten, så styr unna!
Vurder prisen!
Vurder også om prisen på sykkelen er mistenkelig. Hvis sykkelen tilbys til en sum som er langt under markedspris på tilsvarende brukte sykler, er det all grunn til å være skeptisk. For å vurdere dette kan du sammenlikne med andre sykler med omtrent samme spesifikasjoner, som du finner f.eks. på Finn.no.
"Gatesalg"
Blir du tilbudt å kjøpe en sykkel av noen på gaten, så bør svaret være uforbeholdent nei!
Kjøpskvittering
Be om kvitteringen fra da sykkelen opprinnelig ble kjøpt. Ikke alle har det, men kan selger fremlegge dette er det svært sannsynlig at kjøpet trygt. Da har du bakgrunnsinformasjon. Om sykkelen er relativt ny kan det bl.a. til og med hende du får med en gjenværende garanti, og uansett kan det være greit å vite hvilken butikk sykkelen er kjøpt i, med tanke på service senere.
Dokumentasjon gjennom betalingstransaksjonen
Det er viktig at du får en eller annen dokumentasjon på kjøpet. F.eks. om du betaler med Vipps, vil du kunne dokumentere mobilnummeret du har foretatt oppgjøret til, dersom det viser seg at noe er galt.
Svindelforsøk via Finn.no
Enkelte svindelforsøk hos Finn.no: Om du vil lese mer om hvilke svindelforsøk Finn.no har opplevd, se f.eks. dette eksempelet: Finn.no's hjelpesenter.. Du finner mer nyttig informasjon om svindelmetoder på Finn.no's hjelpesenter fra menyen på høyre side når du besøker denne lenken.
Om svindel på Finn.no ⟶Lykke til med ditt kjøp!
Når du har kjøpt sykkel, husk å registrere den i et sykkelregister.
Kilder: Aftenposten: Brukt sykkel kan være tyvgods, og sykkelreg.no.
Å kjøpe brukt sykkel kan være en god løsning, men unngå at du blir delaktig i heleri.
Det er straffbart.
Kom igang
nå!
Det er enkelt å registre sykler.
Registrering er som det alltid har vært - helt gratis!
På sykkelreg.no påløper ingen faste kostnader.
Eller les mer