Selge sykkel?

  Her er noen tips ved salg av sykkel

  Skal du selge sykkel, er det flere ting det er nyttig å passe på:

  • Ved salg av sykkel på Finn.no eller ved annen annonsering og spesielt om du har en dyr sykkel: Husk at tyvene også aktivt bruker Finn.no og andre annonseplasser til å få tips om hvor det befinner seg dyre sykler de kan stjele. For å unngå at sykkelen du skal til å selge blir stjålet, tenkt godt gjennom hvilke opplysninger du oppgir i annonsen som kan identifisere hvor du bor. Vær forsiktig med å oppgi adresse, telefonnummer og annen informasjon som kan fortelle tyven hvor de finner den kostbare sykkelen. Telefonnummeret kan brukes til å slå opp din adresse i telefonopplysningstjenester. Mange har opplevd at sykkelen blir stjålet før den har blitt solgt. Sørg også for ekstra sikkerhet og låsing av sykkel og oppbevaringssted i forbindelse med salg av spesielt dyre sykler.
  • Selg aldri en sykkel som ikke har rammenummer. Alle sykler skal ha rammenummer. Se Finne rammenummer på sykkel for tips om hvordan du lokaliserer rammenummeret. Hvis rammenummeret er fjernet fra sykkelen er det vanligvis tyvgods.
  • Finn fortrinnsvis frem dokumentasjon på at du har kjøpt sykkelen (kvittering fra forhandler, garantibevis o.l.). Har du kvittering kan du også oppgi det i annonsen. Det er et godt salgsargument, da det gir kjøper trygghet. Er det i tillegg tid igjen på garantien, er det også positivt.
  • Registrer på sykkelreg hvem du har solgt sykkelen til, og merk den som solgt inne i kontoen. Be ny eier registsrere seg. Registrering på sykkelreg.no er som alltid gratis.