Hvordan finner jeg
rammenummeret?

Her følger noen tips om hvordan du kan finne rammenummeret
på sykkelen din.

Når du har funnet nummeret, kan du logge inn her:
Logg inn
sykkelreg rammenummer
Skal ha rammenummer

Alle sykler skal ha et rammenummer. Dette er lovbestemt. For mer informasjon om gjeldende forskrifter, se Forskrift om krav til sykkel §3, 2. ledd). Det er ikke lov å sykle på en sykkel som ikke har rammenummer. Rammenummer og serienummer kan være det samme, men det trenger ikke å være det. Hvis begge finnes, er det rammenummeret du skal registrere.

Nesten hvor som helst...

Hvor står rammenummer på sykkel? Nummeret er oftest preget inn i metallet på sykkelen, nesten hvor som helst. For karbonrammer kan det ofte stå på en klistrelapp. Noen steder er vanligere enn andre. Vi har detaljert informasjon om plasseringen på mange forskjellige sykkelmerker.

Logg inn for å lese vår samling av tips for å finne rammenummeret på sykkelen din. Har

Vi har stadig flere enkeltsider som beskriver rammenumre for hvert sykkelfabrikat.

Finn enkelt hjelp om rammenummer for ditt sykkelmerke nede til høyre på Min Side (logg inn først) Vi har informasjon om plasseringen på mange forskjellige sykkelmerker.

Hvor finner jeg rammenummeret på sykkelen min?

Rammenummeret kan ha mange forskjellige plasseringer på sykkelen, og det er ikke alltid så lett å gi deg noe eksakt svar. Vi plasserer den mest eksakte informasjonen vi har om et fabrikat først, men tar også med en del generell informasjon i tilfelle informasjonen vi har gitt ikke gjelder for din sykkel.

Rammeummeret er preget inn i metallet på sykkelen, og kan stå nesten hvor som helst. Mange produsenter kaller det for serienummer. Noen produsenter har både et rammenummer og et serienummer. Der begge finnes ønsker vi at du registrerer rammenummeret. For karbonrammer kan det hende det står på en klistrelapp. Noen steder er vanligere enn andre. Hvis du kjøpte sykkelen ny, vil rammenummeret stå i papirene du fikk med fra sykkelforhandleren. Det er ofte det aller enkleste stedet å finne informasjonen. Det er også godt mulig at sykkelforhandleren har rammenummeret registrert hos seg, selv om det er en stund siden du kjøpte sykkelen. Sykkelforhandleren kan sannsynligvis også være behjelpelig med å fortelle hvor rammenummeret på din sykkel står.

Merk at teksten S/N er en forkortelse for Serial Number som er det samme som rammenummeret, men teksten er IKKE en del av selve serienummeret. Dersom teksten derimot er SN, kan det være en del av serienummeret (bl.a. på noen Mongoose-sykler). Det vil si at f.eks. om det står S/N 1234565789 så er serie-/rammenummeret du skal registrere 123456789. Merk også at 6-sifrede koder som starter med BS eller EN er IKKE rammenummeret. Det samme gjelder for #. Rammenummer kan være forkortet med RH/N på tyske sykler.

ISO representerer en standard for kvalitet, og numre som begynner med blant annet ISO 4210- er ikke et rammenummer. Sykkelen har også typisk et nummer som er felles for flere sykler. Det er ikke det samme som rammenummeret og skal derved ikke registreres.

Eksempler på standarder som altså IKKE er rammenummer:

  • EN 14764:2005 for by og trekking-sykler
  • EN 14766:2005 for mountain bikes
  • EN 14781:2005 for racing bikes
  • EN 14872:2005 for transportsykler (luggage carriers)
  • RN 14765:2005 for for barnesykler
  • EN 15194
  • EN 15195

Kan jeg på noen måte sjekke at det er sannsynlig at dette ikke er sykkelens rammenummer?

En ekstra sjekk på om det du har konkludert med at er rammenummeret faktisk er det, kan du gjøre ved å skrive nummeret inn i søkefeltet på Google. Om det du har skrevet inn er f.eks. sykkelens modellnummer i stedet, vil du da sannsynligvis få treff i søkemotoren som kan hjelpe deg å skjønne at du har funnet et nummer på sykkelen som er f.eks. modellnummer eller f.eks. en ISO-/kvalitetsstandard og ikke er sykkelens rammenummer.

Plasseringen

De fleste sykler har et rammenummer stemplet inn i metallet. Hvis det er en karbonramme vil nummeret typisk være etset inn på overflaten eller vist på en klistrelapp.

I noen tilfeller vil rammenummeret sitte på innsiden av kjedefestet eller på bunnrøret eller topprøret. Se bildet (du må være innlogget).

Som innlogget vil du kunne finne mer informasjon om plasseringene og hvordan du kan finne rammenummer på forskjellige sykler.

Logg inn for å lese flere detaljer

Forskjellige fabrikater med forskjellig plassering av rammenummer

Vær oppmerksom på at denne oversikten ikke er ment å være komplett. Merk at det vi viser er eksempler på hvor rammenummer er plassert på en gitt sykkelfabrikat/modell. Andre modeller enn den vi har informasjon om, innenfor samme fabrikat, kan ha rammenummeret (serienummeret) plassert et annet sted på sykkelen.

Logg inn for å se illustrasjoner og hele listen. Å opprette en konto og registrere sykler er gratis.

Det vi vet om plassering av rammenummer på Merida-sykler

Merida har tatt bort sin informasjon om rammenummer på sine sider. Vi oppdaterer med ny lenke dersom denne informasjonen skulle bli tilgjengelig igjen.

Som et eksempel vi kjenner til, har El-sykkelenen E-Green Medio rammenummeret plassert under kranken.

Eksempel på rammenummerplassering på Cannondale-sykler

Logg inn for informasjon om rammenumre for nye og eldre Cannondale-sykkelmodeller.

Eksempel på rammenummerplassering på Scott-sykler

Logg inn for eksempel på rammenumre for Scott sykkelmodeller.

Eksempel på rammenummerplassering på noen BMX-sykler og noen få Schwinn-sykler

Logg inn for eksempel på rammenumre for enkelte BMX og Schwinn sykkelmodeller.

Tips om rammenummer for Cube-sykler

Logg inn for våre tips om rammenummer på Cube sykkelmodeller.

Tips om rammenummer for Alprace-sykler

Logg inn for våre tips om rammenummer på Alprace sykkelmodeller.

Tips om rammenummer for Biltema Yosemite-sykler

Logg inn for våre tips om rammenummer på Yosemite sykler fra Biltema.

Tips om rammenummer for BMW-sykler

Logg inn for våre tips om rammenummer på BMW sykler.

Tips om rammenummer for Buddy Bike elsykler

Logg inn for våre tips om rammenummer på Buddy Bike elsykler.

Eksempel på rammenummerplassering på Santa Cruz sykler

Logg inn for eksempel på rammenummerplassering på Santa Cruz sykler.

Informasjon om typisk rammenummerformat på Haibike

Logg inn for informasjon som er relevant for registrering av rammenummeret på Haibike (hvor man finner det og nummerformat).

Informasjon om typisk rammenummerformat på Diamondback

Logg inn for informasjon som er relevant for registrering av rammenummeret på Diamondback (hvor man finner det og nummerformat).

Eksempel på hvor rammenummer kan stå på Mongoose

Logg inn for informasjon som er relevant for registrering av rammenummeret på Mongoose (hvor man finner det og nummerformat).

Eksempel på rammenummerplassering på Benno sykler

Logg inn for eksempel på rammenummerplassering på benno sykler.

Merk:
Denne siden komplementeres med ny og enda mye bedre informasjon. Se hjelpeteksten på Min Side der du legger til sykler. Her finner du nå stadig flere sykkelmerker inkludert bl.a. Alprace, Benno, BMC, BMW, Buddy Bikes, Cannondale, Cube, Cycletrack, DBS, Diamondback, BH Emotion, Electra, Haibike, Hard rocx, iZip, Kalkhoff, Merida, Mongoose, Raleigh, Redline, Santa Cruz, Scott, Specialized, White og Yosemite.

Logg inn og sjekk våre nye og enda bedre tips om rammenummer på sykler!

Eksempel på rammenummerplassering på Benno sykler

Logg inn for eksempel på rammenummerplassering på benno sykler.

Merk:
Denne siden er i ferd med å bli erstattet av ny og enda mye bedre informasjon. Se hjelpeteksten på Min Side der du legger til sykler. Her finner du nå stadig flere sykkelmerker inkludert bl.a. Alprace, Benno, BMC, BMW, Buddy Bikes, Cannondale, Cube, Cycletrack, DBS, Diamondback, BH Emotion, Electra, Focus, Haibike, Hard rocx, iZip, Kalkhoff, Merida, Mongoose, Pashley (ny!), Raleigh, Redline, Santa Cruz, Scott, Specialized, Trek, Vipera (ny!), White og Yosemite.

Logg inn og sjekk våre nye og enda bedre tips om rammenummer på sykler!

Kom igang
nå!

Det er enkelt å registre sykler.
Registrering er som det alltid har vært - helt gratis!

På sykkelreg.no påløper ingen faste kostnader.

Registrer sykkel
Eller les mer
[Google annonse]

Gjør det enkelt å finne tilbake til deg

Oblat gjør det enkelt å vite hvor du kan kontaktes.