Praktisk informasjon om
sykkelreg.no og hvordan du bruker det

Nedenfor finner du svar på spørsmål om hvordan registeret fungerer. Det er gratis å være oppført, og du kan registrere så mange sykler du har behov for.

God oversikt
Enkel administrasjon

Administrer alle syklene dine. Logg på enkelt fra mobil, nettbrett eller PC. Legg til sykler eller bestill oblat.

Kontakt sykkelreg.no om du ikke finner svar.
Spørsmål?

Har du spørsmål du ikke finner svar på? Logg på og send oss en melding!

sykkelreg.no støtter nå også bedriftsregistrering, og vi har andre prosjekter på gang som vil gjøre Norges eneste gratis sykkelregister enda bedre!

Kom i gang idag!  Klikk her for å registrere sykkel nå.

Praktisk informasjon om sykkelregisteret

Hvordan kan det hjelpe meg om jeg registrerer sykkelen min i sykkelregisteret på sykkelreg.no?

Ved å registrere sykkelen din, kan andre som lurer på om sykkelen din er stjålet, søke på rammenummeret og få informasjon om den er savnet eller ikke. Dersom du har registrert sykkelen som savnet, kan den som har nyttige opplysninger om sykkelen kontakte deg. Vi oppgir ikke din e-postadresse, men den som har informasjon kan kontakte deg gjennom vårt system.

Hvor legger jeg til en ny sykkel?

Du legger til ny sykkel ved å gå til menyvalget "Mine sykler" fra nedtrekksmenyen. Øverst på siden finner du da syklene du har registrert fra før av, og under dette finner du felt for å registrere sykkel.

Kan jeg bestille oblat som settes på sykkelen og viser at sykkelen er registrert på sykkelreg.no?

Det er uansett en fordel å merke sykkelen din med informasjon om at den er registrert på sykkelreg.no. Du bestiller enkelt oblat fra sykkelreg.no fra menyen når du er logget på, og det koster kun kr 139,-. Velger du dette alternativet, støtter også videreutvikling og drift av sykkelregisteret. Vi er glade hvis du gjør det, og det øker sannsynligheten betydelig for å få tilbake sykkelen din om den skulle bli borte, men det er helt opp til deg. Etter bestilling vil du få tilsendt oblat som gjør det enkelt å identifisere sykkelen din i registeret. Det er ingen andre forpliktelser knyttet til dette. Det påløper m.a.o. ingen årsavgift eller andre faste kostnader ved å bestille oblat. Å være registrert er altså helt gratis! Oblatene er robuste og selvklebende.

Hvor finner jeg rammenummeret på sykkelen min?

Alle sykler skal ha et rammenummer. Dette er lovbestemt. For mer informasjon om gjeldende forskrifter, se Forskrift om krav til sykkel §3, 2. ledd). Det er ikke lov å sykle på en sykkel som ikke har rammenummer. Rammenummeret kan ha mange forskjellige plasseringer på sykkelen. Derfor er det ikke så lett å gi deg noe eksakt svar. Nummeret er preget inn i metallet på sykkelen, nesten hvor som helst. Hvis du kjøpte sykkelen ny, vil rammenummeret stå i papirene du fikk med fra sykkelforhandleren. Det kan også hende sykkelforhandleren har rammenummeret registrert hos seg. Vi har også en egen side som gir mer informasjon om dette.

Les mer her ⟶
Hvorfor får jeg ikke opplyst e-postadressen til eier av sykkelen?

Vi opplyser ikke sykkeleiers e-postadresse, av personvernhensyn og for å unngå misbruk, men e-postadressen til den som tar kontakt for å formidle beskjed til noen som har en stjålet sykkel, blir opplyst til sykkeleieren. Du må være pålogget bruker for å kontakte en eier av en savnet sykkel. Det er da opp til sykkeleieren å kommunisere videre. Vanlig høflighet er å takke for hjelpen om du får sykkelen din tilbake! Husk også finnerlønn.

Kan jeg reservere meg mot å få e-post fra noen som har funnet min savnede sykkel?

E-postadressen din blir ikke tilgjengelig for den som har funnet din savnede sykkel, før du eventuelt selv sender en e-post tilbake på en henvendelse. Derimot blir e-postadressen til den som kontakter deg, tilgjengelig for deg. Du kan reservere deg mot å få e-post fra bestemte brukere som har sendt til deg før. Det forutsetter selvsagt at du selv ikke har sendt e-postsvar til brukeren. Ta kontakt med sykkelreg.no via kontaktsiden dersom du trenger hjelp med dette. Det gjør du ved å først: logge inn. Gå deretter til kontaktsiden. Du finner den i menyen øverst til høyre når du er innlogget.

Hvilken informasjon blir tilgjengelig for den som søker?

Den som søker kan se om sykkelen finnes i registeret og hva slags type/modell det er, men for å kunne kontakte eier, må sykkelen være registrert savnet. Hittegodskontor og politi kan få tilgang til å kontakte deg dersom de har din sykkel.

Hvilken informasjon kan jeg søke på i registeret?

Du kan søke på rammenummer. Du vil ikke få opp kontaktinformasjon til den som eier sykkelen, men vil få mulighet til å ta kontakt via sykkelregs tjeneste med eiere som har meldt en sykkel savnet.

Hvilke reklametjenester tilbys på sykkelreg?

Tilbud på sykkelutstyr, annet sportsutstyr eller generell reklame. Du velger allerede ved registreringen selv om du vil motta noe, og du kan når som helst senere enkelt selv endre dine valg.

Hvordan kontakter jeg sykkelreg?

Vær oppmerksom på at dette er en gratistjeneste. Normalt vil alle henvendelser vil få svar, men i noen tilfeller vil det kunne ta litt tid. Vi ber om forståelse for dette.

Har du betalt for oblat eller andre tjenester, får du prioritet.


For å ta kontakt, benytt kontaktskjemaet (du må være innlogget for å kunne sende oss elektroniske meldinger).

Kontakt oss ⟶
Hvordan finansieres sykkelregisteret?

Sykkelreg.no er laget som en samfunnsnyttig tjeneste. For å finansiere utgifter til serverdrift, programvareutvikling og annet arbeid med tjenesten, finner du reklame noen steder på vårt nettsted og vi tar litt betalt for utsending av oblat. Det er også mulig å gi oss et bidrag (så vi får råd til en kopp god kaffe.. :-).

Hvordan monterer jeg oblat?

Du finner en forklaring på hvordan du påfører oblat på sykkelen på denne siden: oblat sykkel

Hvordan benyttes informasjon jeg registrerer på sykkelreg.no?

Vi samler inn informasjonen vi trenger for å drive en god tjeneste og ikke mer. Du får mulighet til å velge til om du ønsker ekstra kommunikasjon om temaer du er interessert i,. For detaljer, følg lenken til vår side om personvern. Dersom du i praksis ikke benytter tjenesten til å registrere sykler, eller vi ikke lenger kan kontakte deg via den e-postadressen du har oppgitt, kan det hende vi avslutter kontoen.

Les våre retningslinjer for personvern ⟶
Hvordan fungerer det om jeg finner en sykkel jeg tror er stjålet?

Dersom du finner en sykkel du tror er stjålet kan du enkelt sjekke dette ved å følge lenken til søkesiden.

Søk i vårt register ⟶
Årlig oppdatering

En gang i året vil du få en påminnelse pr. e-post. Det er viktig at du holder kontaktinformasjonen din oppdatert. Hvis e-postadressen din ikke fungerer, vil vi heller ikke kunne varsle deg dersom noen finner sykkelen din. Dersom det ikke er noen sikker måte vi kan fastslå at du eier kontoen din, kan vi heller ikke gi deg tilgang. En e-postadresse som fungerer er normalt eneste sikre bevis vi har for at kontoen tilhører deg. Har du glemt passordet, vil systemet kunne sende deg en reset-lenke til e-postadressen du har oppgitt, slik at du kan lage et nytt passord. Dersom du skulle ha glemt å registrere ny e-postadresse i kontoen din, og også har glemt passord eller hva den gamle e-postadressen var, kan du opprette en ny konto og registrere syklene dine på nytt. Dersom en sykkel du eier så blir stjålet, vil Politiet på anmodning få tilgang til historikken vi har, for rammmenummeret. Har du opprettet en ny konto i samme navn, vil det fremgå av historikken at det er en ny registrering på samme eier og rammenummer.

Hvilken fordel er det at det står en oblat på sykkelen?

For at du skal kunne regne med å bli varslet om noen har funnet sykkelen din, er det nødvendig at finneren vises til sykkelreg.no. Oblaten du bestiller fra sykkelreg.no inneholder bl.a. teksten www.sykkelreg.no og rammenummeret. Det identifiserer sykkelen på sykkelreg, slik at det er enkelt å få sendt melding til eier. Den inneholder også et SRC-nummer og adressen direkte til søkesiden. SRC er en kode som er spesielt laget for at finneren skal lykkes i å søke opp sykkelen din. Koden er kort og vil derfor i en del tilfeller være enklere å taste inn enn selve rammenummeret (noen rammenumre er veldig lange). Den som finner sykkelen trenger ikke lete andre steder etter rammenummeret. Knips gjerne et bilde med ditt mobilkamera og gå inn på sykkelreg.no på nærmeste PC. Sykkelreg.no har også en mobilvennlig versjon av nettstedet, så det er også enkelt å taste inn rammenummeret og sjekke umiddelbart fra mobilen om en sykkel er savnet, og varsle eieren. Det kan også være greit å sjekke registeret før du kjøper brukt sykkel, så unngår du kanskje å kjøpe tjuvgods. Oblatene av nyere dato er også utstyrt med QR-kode, slik at alle som har en moderne mobiltelefon kan scanne koden og umiddelbart se om sykkelen er registrert som savnet, slik at du kan bli kontaktet. På iPhone er det tilstrekkelig å starte kameraappen og fokusere på QR-koden for å scanne.

Hvilke opplysninger registreres?

Vi registrerer diverse informasjon om sykkelen din, som bl.a. fabrikat, rammenummer, modell, produksjonsår osv. I tillegg registreres eiers eiers fornavn, etternavn og e-postadresse. Det er også mulig å registrere postadresse og mobilnummer, samt dine egne notater. For at vi eventuelt skal kunne tilby deg utstyr/produkter som er av interesse, spør vi deg om du ønsker dette, og hva du ønsker/er interessert i. Å motta tilbud er frivillig, og vi vil jobbe for at de tilbudene du eventuelt mottar er mest mulig interessante for deg. På den måten blir både du og annonsører mer fornøyde.

Hva gjør jeg om jeg ikke finner svar på mitt spørsmål her?

Dersom du ikke finner svar, kan du først logge inn. Gå deretter til kontaktsiden. Du finner den i menyen øverst til høyre når du er innlogget. Derfra kan du sende oss ditt spørsmål.

Logg inn ⟶

Kom igang
nå!

Det er enkelt å registre sykler.
Registrering er som det alltid har vært - helt gratis!

På sykkelreg.no påløper ingen faste kostnader.

Registrer sykkel
Eller les mer

sykkelreg.no gir deg nyttige tips i kontoen din, om hvordan du finner rammenummer, om kjøp og salg av sykkel, om tyverisikring og mye annet.

[Google annonse]