Finne rammenummer DBS sykkel Finne rammenummer DBS sykkel
Finne og registrere rammenummer DBS sykkel.
sykkelreg.no

Hvordan finne rammenummer på din
DBS sykkel?

På en del sykler finnes rammenummeret på undersiden av rammen der pedalene og krankarmene møtes. Du vil sannsynligvis måtte snu sykkelen opp ned. DBS opplyser også at for noen sykler kan det finnes det på sittrøret (også kalt seterøret, som er røret som går ned fra setet) og på noen finnes det på frontrøret. Se etter en en kombinasjon av bokstaver og tall.

Det er en del som har et rammenummer som begynner med WBK, eller som begynner med to bokstaver etterfulgt av en serie med tall og videre en bokstav til slutt. Det finnes eldre DBS-sykler som har et rammenummer som består kun av tall. Husk at det også kan finnes flere andre formater.

Hvor finner jeg rammenummeret på sykkelen min?

Rammenummeret kan ha mange forskjellige plasseringer på sykkelen, og det er ikke alltid så lett å gi deg noe eksakt svar. Vi plasserer den mest eksakte informasjonen vi har om et fabrikat først, men tar også med en del generell informasjon i tilfelle informasjonen vi har gitt ikke gjelder for din sykkel.

Rammeummeret (eller serienummeret som det også kalles) er preget inn i metallet på sykkelen, og kan stå nesten hvor som helst. For karbonrammer kan det hende det står på en klistrelapp. Noen steder er vanligere enn andre. Hvis du kjøpte sykkelen ny, vil rammenummeret stå i papirene du fikk med fra sykkelforhandleren. Det er ofte det aller enkleste stedet å finne informasjonen. Det er også godt mulig at sykkelforhandleren har rammenummeret registrert hos seg, selv om det er en stund siden du kjøpte sykkelen. Sykkelforhandleren kan sannsynligvis også være behjelpelig med å fortelle hvor rammenummeret på din sykkel står.

Merk at teksten S/N er en forkortelse for Serial Number som er det samme som rammenummeret, men teksten er IKKE en del av selve serienummeret. Dersom teksten derimot er SN, kan det være en del av serienummeret (bl.a. på noen Mongoose-sykler). Det vil si at f.eks. om det står S/N 1234565789 så er serie-/rammenummeret du skal registrere 123456789. Merk også at 6-sifrede koder som starter med BS eller EN er IKKE rammenummeret. Det samme gjelder for #.

ISO representerer en standard for kvalitet, og numre som begynner med blant annet ISO 4210- er ikke et rammenummer. Sykkelen har også typisk et nummer som er felles for flere sykler. Det er ikke det samme som rammenummeret og skal derved ikke registreres.

Eksempler på standarder som altså IKKE er rammenummer:

  • EN 14764:2005 for by og trekking-sykler
  • EN 14766:2005 for mountain bikes
  • EN 14781:2005 for racing bikes
  • EN 14872:2005 for transportsykler (luggage carriers)
  • RN 14765:2005 for for barnesykler
  • EN 15194
  • EN 15195

Kan jeg på noen måte sjekke at det er sannsynlig at dette ikke er sykkelens rammenummer?

En ekstra sjekk på om det du har konkludert med at er rammenummeret faktisk er det, kan du gjøre ved å skrive nummeret inn i søkefeltet på Google. Om det du har skrevet inn er f.eks. sykkelens modellnummer i stedet, vil du da få treff i søkemotoren som kan hjelpe deg å skjønne at du funnet et nummer på sykkelen som er f.eks. modellnummer eller f.eks. en ISO-/kvalitetsstandard og ikke er sykkelens rammenummer.

Plasseringen

De fleste sykler har et rammenummer stemplet inn i metallet. Hvis det er en karbonramme vil nummeret typisk være etset inn på overflaten eller vist på en klistrelapp.

I noen tilfeller vil rammenummeret sitte på innsiden av kjedefestet eller på bunnrøret eller topprøret. Se bildet (du må være innlogget).

Som innlogget vil du kunne finne mer informasjon om plasseringene og hvordan du kan finne rammenummer på forskjellige sykler.

Kom igang
nå!

Det er enkelt å registre sykler.
Registrering er som det alltid har vært - helt gratis!

På sykkelreg.no påløper ingen faste kostnader.

Registrer sykkel
Eller les mer
[Google annonse]